herinner | en | herinnerlijk mij 


Het leven bestaat uit golfbewegingen. Uit kantelpunten en uit keerpunten. We ervaren vreugde en we ervaren verdriet. Verdriet na een betekenisvol verlies. Een zichtbaar of onzichtbaar verlies, zoals een stil verlies. Een verlies waardoor je moet leven met de herinnering aan een kind dat er niet (meer) is, maar altijd dichtbij blijft.


De kracht van verhalen

Misschien heb je je kindje nog even vast kunnen houden. Misschien moet je leven met de herinnering aan het ontstaan, maar niet het voldragen. Misschien had je een kinderwens die geen werkelijkheid werd. Misschien. Maar wat vaststaat is de herinnering aan wat was en wat had kunnen zijn.

Dit soort herinneringen kunnen pijnlijk en verdrietig zijn. Maar ze vormen ook een verhaal. Een betekenisvol en liefdevol verhaal over een kind dat eeuwig blijft leven in jouw hart en herinneringen. Een verhaal dat troost en heling biedt en veerkracht laat zien; jouw veerkracht. 

De helende kracht van verhalen is geen onbekend fenomeen, onder andere Emily Esfahani Smith schrijft erover in haar boek De kracht van betekenis:

“De verhalen die we van ons leven maken kunnen we redigeren, herzien en interpreteren – ook al veranderen de feiten niet […] Ze helpen ons om de wereld zin te geven en onze plaats daarin te zien, om te begrijpen waarom dingen gebeuren zoals ze gebeuren.”


Waarom een herinneringsverhaal

Ik schrijf herinneringsverhalen voor ouders die de herinnering aan hun kindje – dat er niet (meer) is, maar altijd dichtbij blijft – tastbaar vorm willen geven. Om hen in staat te stellen op verhaal te komen en het stille verlies in de brede context van hun levensloop te bezien. Zodat hun verhaal betekenis krijgt en op veerkrachtige wijze – ter ere van hun kindje – meegedragen kan worden op het verdere levenspad; letterlijk én figuurlijk.Werkwijze

Voel je tot in je kern dat een herinneringsverhaal iets is voor jou? Dan is het fijn om eerst even kennis te maken met elkaar – zonder enige verplichting – en te ervaren of er een klik is. Je bent meer dan welkom in mijn schrijfatelier in Utrecht. Online of telefonisch kan natuurlijk ook.

Is er sprake van een klik na de kennismaking? Dan zien en spreken we elkaar een volgende keer op een plek waar jij je prettig voelt om je verhaal te vertellen. Dat kan in mijn schrijfatelier, bij jou thuis of op een andere plek van betekenis voor jou. Mocht je door omstandigheden niet fysiek af kunnen spreken, dan kunnen we ook online afspreken. 

Nadat jij je verhaal hebt verteld, in één of meerdere sessies, ga ik het uitwerken. Je ontvangt digitaal een eerste versie waarop je kunt reageren. Hierna volgt de definitieve versie in opmaak: zowel digitaal als gedrukt in een luxe bewaardoos.

Het is ook mogelijk om een door jou geschreven tekst/verhaal door mij te laten herschrijven, redigeren en/of verder uit te werken. 


Tarief

Basisprijs € 765 *

De basisprijs is opgebouwd uit:

  • Een gesprek (sessie) van ong. 2 tot 2,5 uur.
  • De uitwerking van je verhaal naar een eerste versie (concept).
  • De bewerking van je verhaal tot een eindversie.
  • Opmaak van de eindversie.
  • Een digitale en gedrukte eindversie.
  • Een luxe bewaardoos.


* Indien er meerdere gesprekken (sessies) en/of extra werkzaamheden gewenst zijn, dan bedragen de meerkosten € 72,50 per uur.

Exclusief reiskosten buiten Utrecht (35 cent per km).


Wil je graag jouw herinneringsverhaal in laten binden? Wil je er illustraties bij of heb je andere (grafische) wensen? Laat het weten! Ik heb geweldige boekbinders, vormgevers en illustratoren in mijn netwerk.